Erilaisia frisbeegolf-kiekkoja eli frisbeitä on saatavilla valtava määrä. Useimpia malleja myydään eri muovilaaduissa, eri painoisina ja värisinä. Nämä kaikki tekijät vaikuttavat kiekon lento-ominaisuuksiin. Tarjoamme myös verkkokauppa-asiakkaillemme mahdollisuuden valita kiekot tarkasti painon ja värin perusteella (tutustu väri- ja painovalitsimeemme). Tämä valintaopas on tehty helpottamaan kiekkojen valintaa.

Ensimmäisten frisbeegolfkiekkojen valinta

Jo yhdellä kiekolla pääsee kokeilemaan frisbeegolfia ja harjoittelemaan heittoja. Jos haluat oppia nopeammin, suosittelemme hankkimaan ainakin muutaman samanlaisen kiekon. Monet haaveilevat pitkistä heitoista nähtyään toisten heittävän niitä. Oikotietä pitkiin heittoihin ei ole. Heittotekniikkaa on paras kehittää puttereilla ja lähestymiskiekoilla, koska ne antavat anteeksi aloittelijalle tyypillisiä virheitä toisin kuin nopealentoiset draiverit. Sitten kun osaat heittää hidaslentoisia puttereita ja lähestymiskiekkoja tarkasti, on aika kokeilla saako draivereista lisäpituutta. Muussa tapauksessa draiverien käyttö ei todennäköisesti lisää heittopituuttasi – kokeile vaikka!

Kokosimme alle esimerkkejä hyvistä aloittelijaystävällisistä frisbeegolfkiekoista. Huomaathan, että useat näistä soveltuvat myös kilpapelaajille vaikka kiekot ovat aloittelijaystävällisiä.

Aloittelijaystävälliset putterit

Aloittelijaystävälliset lähestymiskiekot

Aloittelijaystävälliset draiverit

Setit

Jos et halua pähkäillä kiekkovalintoja, pääset helpommalla kun valitset valmiiksi mietityn paketin. Tässä esimerkkejä meidän kiekkoseteistämme:

Aloittelijaystävälliset laukut

Ali- ja ylivakaus

Kun käy pelaamassa frisbeegolfia jo hetken aikaa harrastaneiden kanssa, kuulee lajiin liittyvää slangia. Ali- ja ylivakaus ovat keskeisiä kiekon lentorataa kuvaavia termejä. Kun oikeakätinen heittää rystyheiton, kiekko pyrkii kääntymään vasemmalle ennen maahan putoamista. Mitä enemmän kiekko pyrkii kääntymään vasemmalle oikeakätisen rystyheitolla sitä ylivakaampi se on. Nämä termit eivät ole missään määrin tieteellisiä, mutta ne ovat vakiintuneet kansainväliseen käyttöön. Englanniksi termit ovat understable ja overstable. Ylivakaiden kiekkojen heittäminen vaatii hyvää tekniikkaa ja suurta heiton lähtönopeuttakin, joten ne ovat soveltuvat parhaiten taitaville pelaajille, jotka osaavat heittää kovaa. Heille ylivakaat kiekot tarjoavat paremman luotettavuuden vaihtelevissa sääolosuhteissa; niitä voi heittää jopa kovaan vastatuuleen ennustettavalla käytöksellä. Vastaavasti alivakaat kiekot ovat helpompia heittää, koska ne eivät ala edellä mainitussa heittotilanteessa heti kääntymään vasemmalle ja lentävät näin pitemmälle.

Verkkokauppamme tarkennetun haun avulla voit rajata tuotevalikoimamme esimerkiksi aloittelijoille sopiviin puttereihin ja lähestymiskiekkoihin, valitsemasi myymälä- tai verkkokauppasaatavuuden mukaan.