Yksi frisbeegolfin monista hyvistä puolista on se, että sen aloittaminen on varsin helppoa. Olemme koonneet alle vinkkimme frisbeegolfharrastuksen aloittamisen helpottamiseksi. Toivotamme sinut tervetulleeksi myös käymään myymälöissämme tai soittamaan meille, jotta voimme opastaa sinut alkuun. Myymälämme sijaitsevat Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

Avulias henkilökuntamme haluavat opastaa sinut alkuun frisbeegolfin parissa.

Frisbeegolfin perusasiat pähkinänkuoressa

  1. Frisbeegolf on matalan kynnyksen sosiaalinen urheilulaji.
  2. Frisbeegolfissa et tarvitse perinteisestä golfista tuttua green cardia, pelioikeutta etkä seuran jäsenyyttä. Frisbeegolfia pelataan useimmiten kaikkien vapaassa käytössä olevilla frisbeegolfradoilla ilmaiseksi.
  3. Frisbeegolfradat ovat useimmiten 9- tai 18-väyläisiä.
  4. Tavoitteena on pelata rata mahdollisimman vähin heitoin.
  5. Frisbeegolfia voi pelata yksin, kaksin tai ryhmässä. Ryhmän enimmäiskoko on 5 henkilöä.
  6. Turvallisuus on tärkeää: noudata varovaisuutta aina kun heität.
  7. Heittojärjestys: pelin aikana kauimpana korista oleva heittää seuraavan heiton muiden seuratessa peliä pelaajan takana tai riittävän etäällä.
  8. Kunnioita luontoa – älä vahingoita kasvustoa äläkä roskaa.
  9. Kunnioita toisia pelaajia ja rata-alueen käyttäjiä.
  10. Tärkeintä on pitää hauskaa!

Frisbeegolfin esittelyvideo

Frisbeegolfin täydelliset säännöt

Jos olet kiinnostunut säännöistä tarkemmin, kannattaa tutustua sääntökirjaan. Frisbeegolfin säännöistä vastaa lajin maailman kattojärjestö PDGA. Suomen frisbeegolfliitto vastaa suomenkielisestä käännöksestä. Pääset allaolevista linkeistä tutustumaan frisbeegolfin sääntöihin.

Suomeksi: https://frisbeegolfliitto.fi/frisbeegolfin-virallinen-saantokirja-ja-kilpailuopas

Englanniksi lajin kattojärjestön sivuilla: https://www.pdga.com/rules/official-rules-disc-golf

Frisbeegolfradat

Suomessa on maailman eniten frisbeegolfratoja väkilukuun suhteutettuna. Ratoja löytyy käytännössä kaikkialta Suomessa. On helpompaa aloittaa radoilta, joilla on enemmän lyhyitä kuin pitkiä väyliä. Lyhyitä väyliä ovat yleistäen alle 100-metriset väylät. Metsiin suunnitellut radat ovat vaikeampia kuin avoimet puistoradat.

Löydät radat kätevästi joko asentamalla UDisc-nimisen kännykkäsovelluksen App Storesta tai Google Playstä tai tutustumalla Frisbeegolfradat.fi-verkkosivustoon. Myös Google-haku on helppo tapa löytää ratoja.

Frisbeegolfin löytökiekot

Käytetyllä, kuluneella frisbeegolfkiekolla ei ole välttämättä rahallista arvoa mutta omistajalleen se on monesti paljon arvokkaampi kuin uusi samanlainen. Vuosien saatossa tutuksi tullutta kiekkoa on vaikeampi korvata uudella, jonka lento-ominaisuudet eivät yleensä ole samanlaiset vanhan kiekon kanssa. Mikäli löydät radalta frisbeegolfkiekon, palauta se mahdolliseen löytökiekkolaatikkoon tai ota yhteys kiekon omistajaan mikäli kiekossa on yhteystiedot.

Oheisella videolla huippupelaajien terveiset löytökiekkojen palauttamiseen liittyen.