• Nopeus 11
  • Liito 5
  • Vakaus -1.5
  • Feidi 3
Ei vielä arvosteluja

Fission Defy Special Edition
Axiom Discs

23.90 €
Juuri julkaistu

Infoa tuotteesta

Fission-muovi on Axiomin vastine muiden valmistajien 'kuplamuovisille' kiekoille. Tällä teknologialla voidaan valmistaa keveitä pituusdraivereita, joiden painojakauma keskittyy Axiomin käyttämän GYRO-teknologian kiekon ulkokehälle.

Hyvä nyrkkisääntö on, että Fission lisää erityisesti draiverissa 10g lisää koettuun painoon - jolloin 165 g painava draiveri lentää samalla tavalla kuin 175 g painava draiveri lentäisi, mutta kevyempi kiekko tuo heitolle lisää mittaa. Tämä johtaa siihen, että kevyemmät Fission-kiekot säilyttävät painavampien vastaavien kiekkojen vakauden, joten kannattaakin kokeilla kevyempää kiekkoa kuin normaalisti.

Axiom Discsin kiekot valmistetaan MVP:n kanssa samalla tekniikalla ja samalla tehtaalla. Axiom Discsin kiekkojen rimmit ovat erivärisiä, ja tämä erottaa kiekot MVPn kiekoista. Axiom Discsin kiekot tehdään kahdesta eri muovista, ja tämä on brändätty Gyro-tekniikaksi. Tuplamuovisen kiekon tarkoitus on saada kiekon paino ulkokehälle, joka lisää kiekon kierteen määrää ja samalla hieman vakauttaa kiekkoa.

Axiom Discsin premium-muovilaadut ovat Neutron, Plasma, Proton, Eclipse, Fission, sekä R2-Neutron. Pitävämpiä ja nopeammin kuluvia perusmuoveja ovat Electron Soft, Electron, sekä Electron Firm.

Suosituimpia Axiom Discsin kiekkoja ovat: Hex, Proxy, Envy, Crave ja Rhythm.

Kiekon kannessa yleensä näkyvät numerot kertovat kiekon lento-ominaisuuksista. Yleisimmin käytetty tapa kertoa lento-ominaisuuksista on käyttää neljää numeroa: nopeus, liito, vakaus ja feidi.

Tutustu tarkemmin lentonumeroihin blogissamme.

Frisbeegolfkiekkojen paino on useimmiten välillä 140-180 grammaa. Mitä kevyempi kiekko on, sitä alivakaammin se käyttäytyy. Vastaavasti mitä painavampi kiekko on, sitä ylivakaammin se käyttäytyy.

Vinkki: lue myös artikkelimme Frisbeegolfkiekon alivakaus ja ylivakaus.

Arvostelut

Ei vielä arvosteluja