Aloittelijalle sopiva frisbeegolflaukku

Aloittelijana frisbeegolfissa saatat huomata, että kiekkojen kantaminen ja säilyttäminen voi olla hankalaa ilman oikeanlaista laukkua. Salen muhkurasäkissäkin on jo iso reikä. Tarvitset laukun, joka on helppo käyttää ja riittävän tilava, jotta voit kuljettaa erilaisia kiekkoja, tarvikkeita ja henkilökohtaisia tavaroita mukanasi radalla. Tässä artikkelissa käymme läpi frisbeegolflaukkujen ominaisuuksia, jotta voit tehdä sinua parhaiten palvelevan valinnan ostaessasi ensimmäistä laukkuasi.

Koko ja kapasiteetti

Aloittelijalle riittää yleensä pienempi laukku, johon mahtuu noin 8-12 kiekkoa. Tämä on sopiva määrä erilaisia kiekkoja, kuten draivereita, lähestymiskiekkoja eli midareita ja puttereita, jotka auttavat sinua kehittämään taitojasi ja ymmärtämään kiekkojen käyttäytymistä eri tilanteissa. Muista, että laukun tulee olla riittävän suuri, jotta voit lisätä kiekkoja myöhemmin, kun kehityt pelaajana.

Materiaali ja kestävyys

Frisbeegolflaukut on tehty erilaisista muoviseoksista. Kalliimmissa laukuissa käytetään paksumpia kuituja, mikä tekee laukuista kestävämpiä ja myös vedenpitävämpiä. Denier-lukemaa käytetään esimerkiksi sukkahousujen, urheiluvaatteiden, ja frisbeegolflaukkujen valmistuksessa. Suurempi denier-lukema tarkoittaa yleensä kestävämpää ja paremman laatuisia kankaita tai lankoja, mutta myös raskaampaa ja jäykempää materiaalia. Denier-lukemaa kannattaa tarkkailla, kun valitset tekstiilejä, joissa haluat tasapainotella kestävyyden ja keveyden välillä.

Vedenkestävyys voi olla tärkeää, sillä voit haluta suojata kiekkojasi ja muita tavaroitasi kosteudelta ja sateelta. Vahvat vetoketjut ja saumat ovat myös tärkeitä pitkän käyttöiän kannalta.

Ergonomia ja mukavuus

Ergonomia on tärkeä tekijä laukun valinnassa. Pehmustetut olkahihnat ja selkäosa tekevät laukun kantamisesta mukavampaa, etenkin pitkillä kierroksilla. Jotkut laukut on suunniteltu niin, että niitä voi kantaa joko olalla tai selässä. Selkärepputyyliset laukut jakavat kannettavan painon parhaiten ja rasittavat siten selkää vähiten.

Selkärepputyyliset laukut jakavat kannettavan painon parhaiten ja rasittavat siten selkää vähiten. Kuvassa oikealla kalliimman hintaluokan frisbeegolflaukku on ryhdikkäämpi ja kestää kauemmin.

Lisäominaisuudet

Monissa frisbeegolflaukuissa on lisäominaisuuksia, kuten putteritasku, minikiekkojen tasku, heittomerkkien säilytystila ja jopa erillinen kenkätasku. Mieti, mitkä lisäominaisuudet ovat sinulle tärkeitä, ja valitse laukku sen mukaan

Mitä haluat mukaan kierrokselle?

Jos suunnittelet pelaavasi useita tunteja kesäsäässä, mukaan kannattaa ottaa vähintään litra juotavaa mukaan. Jos pelaat täyden ratakierroksen eli 18 väylää tai enemmänkin, aikaa kuluu yleensä vähintään kaksi tuntia. Tällöin emme suosittele ihan pienimpiä frisbeegolflaukkujamme, sillä litran vesipullo painaa jo sen verran, että pienimpiä laukkuja on vaikea kantaa jos niihin edes mahtuu litran vesipullo. Puolen litran pullo tai pienempikin riittää hyvin 9-väyläisen pelaamiseksi.

Haluatko kenties vetoketjullisen taskun lompakollesi, avaimillesi tai puhelimellesi? Jos näin on, kannattaa ennen hankintaa varmistaa, että laukussa on riittävän iso vetoketjullinen tasku tai useampi.

Hinta ja arvostelut

Vertaile eri laukkujen hintoja ja lue käyttäjien arvosteluja löytääksesi laukun, joka tarjoaa parhaan vastineen rahalle. Halvin vaihtoehto ei välttämättä ole paras edes ensimmäiseksi frisbeegolflaukuksi.

Grip Equipmentin laukut ovat tunnettuja laadustaan ja käytettävyydestään. Ne ovat useimmiten kilpapelaajan valinta.

Esimerkkejä aloittelijalle sopivista frisbeegolflaukuista

Seuraavat laukut ovat edullisimman hintaluokan myydyimpiä laukkujamme. Hintahaitari on noin 20 eurosta 50 euroon.

Innova Discover Backpack

Innovan Discover Pack -reppubägi on kevyt perusreppu 12-15 kiekolle. Ylätaskuun menee putteri tai lompakko ja puhelin, ja repussa on tasku myös juomapullolle. Tutustu värivalikoimaan ja osta reppu täältä.

Latitude 64 Swift Bag

The Latitude 64° Swift Bag on kevytrakenteinen ja mukavan tuntuinen reppu, joka on myös edullinen. Katso tarkemmat tiedot täältä.

Prodigy Disc Backpack BP-3 V3

Prodigy Discin BP-3 V3 on kevyt, kompakti ja edullinen reppubägi. Siitä löytyy kaikki ne ominaisuudet, jotka vaaditaan hyvältä frisbeegolfbägiltä. Katso tarkemmat tiedot ja värivalikoima verkkokauppamme tuotesivulta.

Jos haluat nähdä kattavamman listauksen aloittelijoille sopivia frisbeegolflaukkuja kuten myös aloittelijaystävällisiä puttereita, lähestymiskiekkoja ja draivereita, tutustu Apua frisbeegolfkiekon valintaan -oppaaseemme.


Pääset tästä verkkokauppamme laukkuvalikoimaan.

Verkkokauppamme pääsivu