Suomessa on yli 1000 frisbeegolfrataa

Frisbeegolf, joka tunnetaan myös englanninkielisellä nimellä disc golf, on kasvattanut suosiotaan ympäri maailmaa viime vuosikymmenen aikana. Se on suosituinta Pohjois-Amerikassa ja Pohjois-Euroopassa. Suomessa on tämän artikkelin kirjoitushetkellä eniten pelaajia suhteessa väkilukuun. Peräti noin 80% suomalaisista asuu 10 kilometrin säteellä frisbeegolfradasta (Lähde: UDisc). Tämä monipuolinen ja hauska urheilulaji sopii kaikenikäisille ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta, kehittää motorisia taitoja ja viettää aikaa ystävien tai perheen kanssa.

Frisbeegolfratoja Hangosta Utsjoelle

Frisbeegolfratojen määrä on kasvanut vuodesta 2000 vuoteen 2023 yli 60-kertaiseksi. Virallista kirjaa ratojen määrästä ja ajankohdista ei ole pidetty, mutta tämä kasvunopeus perustuu Frisbeegolfradat-sivuston ja UDiscin tietoihin ja on varsin tarkka. Helppo pääsy frisbeegolfradoille ympäri Suomen on ollut merkittävä tekijä frisbeegolfin suosion kasvussa. Suomessa on tätä kirjoittaessa 1029 frisbeegolfrataa kansainvälisesti johtavan ratatietosovelluksen UDiscin mukaan. Ratoja on todennäköisesti enemmänkin sillä perusteella, että esimerkiksi Suomen pohjoisin rata Utsjoki DiscGolfPark ei ole listattu UDiscissä.

UDiscin mukaan Suomen kaupunkien terävin kärki frisbeegolfratojen määrässä laskien on seuraava:

Suomen kaupunkien kymmenen kärki frisbeegolfratojen määrässä laskien UDisc-palvelussa 3.4.2023.

Luvut ovat suuntaa-antavia, sillä esimerkiksi Oulun alle listataan Tyrnävä, joka on oma kuntansa.

Frisbeegolf on yksi Suomen suosituimmista urheilulajeista

Suomalaisen LIITU-tutkimuksen mukaan frisbeegolf on yksi suosituimmista lajeista 7-15-vuotiaiden keskuudessa. Vuonna 2018 Kilpa- ja huippurheilun (KIHU) tekemän Aikuisväestön liikunnan harrastaminen, vapaaehtoistyö ja osallistuminen 2018 -tutkimuksen mukaan yli neljännesmiljoona suomalaista aikuista harrastaa frisbeegolfia vähintään kerran vuodessa.

Lue myös artikkelimme Frisbeegolf yksi suosikkilajeista lasten ja nuorten liikuntakäyttäytymistutkimuksessa Suomessa 2022.

Julkaistu 3.4.2023


Linkki verkkokauppaan