750 X1 Väinön hyllystä
Prodigy Disc
Paino: 173g (tehdasmerkitty)
Kunto: 9/10
Tussit: Kyllä (kuvassa)
Tämä kiekko on käytetty kiekko Väinö Mäkelän omasta kokoelmasta. Kiekko on ajalta, jolloin Väinö oli Prodigy Discin sponsoroima. Kesästä 2024 alkaen Väinö on pelannut Innovan tallissa.
Infoa tuotteesta
Tuotekuvaus:
Prodigy Disc 750 X1
Prodigy Discin X1 on matalaprofiilinen ja erittäin ylivakaa draiveri kovakätisille pelaajille. Valmistajan mukaan X1 toimii myös kovaan vastatuuleen. Kun tarvitset ennustettavan lentoradan kelillä kuin kelillä - hanki X1 bägiisi. Passeli kiekko myös kämmensiivuihin ja upseihin.
Muovi:
750
750-sarjan muovi on Prodigyn kestävin muovi. Se on muita Prodigy Discin muoveja jäykempää seosta, joka kestää enemmän kulutusta ja osumia kuin muut Prodigy:n muovit muuttamatta lento-ominaisuuksiaan. Kova muovi on myös hyvä valinta erittäin lämpimissä olosuhteissa.
Valmistaja:
Prodigy Disc
Suomessakin toimiva Prodigy Disc on yksi Suomen suosituimmista frisbeegolfmerkeistä. Prodigyn valikoimassa on frisbeegolfkiekkoja, reppuja, koreja sekä erilaisia oheistuotteita. Kiekkojen valmistus tapahtuu pääsääntöisesti Yhdysvalloissa. Osa kiekoista valmistetaan Kiinassa. Prodigyn kiekoissa on uniikki nimeämistapa: mallin ensimmäinen osa on kirjain, joka kertoo kiekon tyypin (esim. PA-sarja - puttereita, A-sarja - lähestymiskiekkoja, M-sarja - lähestymiskiekkoja, F-sarja - väylädraiveri, H - hybrid driver, D - distance driver). Prodigy Discin niin sanotut premium-muoviseokset ovat 400, 500 ja 750. Pitävämpiä ja nopeammin kuluvia perusmuoveja ovat 200, 300 ja 350g.
Suosituimpia Prodigyn kiekkoja: PA-3, A2, M4, F3, H3 ja D2.
Tietoa lentonumeroista
Kiekon kannessa yleensä näkyvät numerot kertovat kiekon lento-ominaisuuksista. Yleisimmin käytetty tapa kertoa lento-ominaisuuksista on käyttää neljää numeroa: nopeus, liito, vakaus ja feidi.
Tutustu tarkemmin lentonumeroihin blogissamme.
Tietoa kiekon painosta
Frisbeegolfkiekkojen paino on useimmiten välillä 140-180 grammaa. Mitä kevyempi kiekko on, sitä alivakaammin se käyttäytyy. Vastaavasti mitä painavampi kiekko on, sitä ylivakaammin se käyttäytyy.
Vinkki: lue myös artikkelimme Frisbeegolfkiekon alivakaus ja ylivakaus.