Team Powergripin nuori kaarti

Normaalisti alkukesästä kevään kilpailukausi olisi jo takana ja kesän kisakuviot jo kovassa vauhdissa. Paikalliset aktiivit ja kotimaan kärkipelaajat olisivat täyttäneet normaalisti viikkokalenterinsa kisojen perusteella. Netissä seurattaisiin kierrostuloksia ja odoteltaisiin  uusimpien videoraporttien latautumista. Huippupelaajien ja uusien haastajien nimet vilahtelisivat seuraajien silmille säännöllisesti, pelaajat ja heidän pelityylinsä tulisivat tutuksi.

Mutta kisavideoita ja -haastatteluja ei vielä näy, joten pyysimme Team Powergripin kapteenia Janne “Hirsi” Hirsimäkeä kertomaan millaisia pelaajia ja frisbeegolfin lipunkantajia 2020 tiimiin on valittu. Miksi juuri nämä kaverit ovat persoonansa, pelityylinsä, menestyksensä ja asenteensa takia edustavia frisbeegolfin lipunkantajia?

Nuorimman kaartin edustajat ovat 2000 -luvun kasvatteja. Frisbeegolfseura 7K:n edustajat Severi Saviniemi ja Topias Jokinen ovat molemmat nousevia kykyjä. Nimet ovat jo vilahdelleet useissa isoissa kisoissa ja saman vauhdin jatkuessa menestystä on lupa odottaa lähiaikoina. 7K:ta edustaa myös Mikael Hakala – nuorten MM-hopea ja Suomen mestaruus löytyvät jo vuodelta 2017.

Mikael on varustettu peräänantamattomalla työmoraalilla ja tavoitteellisuudella. Nuorten MM-2 sijoitus ei tule ihan vain puttereilla neppailemalla, vaan vaatii luovuutta ja taitoa. ”Nuori”, “innokas”, “taitava” ja “päättäväinen”… nuo sanat tulevat Topiasta kuvaillessani mieleeni. Topiakselle on ehtinyt sattua jo vammojakin frisbeegolfmatkan varrella, mutta Toppe päätti antaa niiden olla vaikuttamatta uraansa. Topiaksella on paljon annettavaa ja opetettavaa kaikille nuorille harjoittelusta ja vammojen kärsivällisestä parantamisesta. Myös Severi edustaa nuoruuden voimaa Turusta. Hän on lahjakas ja ystävällinen nuori mies. Severi on positiivinen eikä paljoa stressaa. Hän on rauhallinen ja aina hymy kasvoilla kun näemme – liekö johtuu minusta? pohtii Hirsimäki.

Sini Lindholm on kotimaisen naisten avoimen kärjen tuntumassa. Lahden harrastajat ja Lahden Frisbee Clubin edustajat tunnistavat Sinin hyvin ja mutta laajaa kisakiertuetta vielä odotellaan hetki – armeijan harmaat (tai maastonvihreät) sitovat Sinin tänä kesänä puolustusvoimiin.

Kapteenin kuvailemana: Sini on tasainen puurtaja, kuvauksen positiivisessa merkityksessä. Hänen päättäväisyytensä vie vaikka läpi armeijan harmaiden hymy kasvoillaan. Maailmanmestaruuksista kun kilpaillaan, on Sini oikea mimmi tiimiin.

Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden edustajien Oskari Vikströmin ja Lauri Lehtisen pelaamisen taso ei taida juuri olla kysymysmerkki lajia seuraaville. Jos nuorten herrojen nimet ja heitot eivät ole vielä tuttuja, suosittelemme lämpimästi suorittamaan muutaman haun YouTubessa ja seuraamaan frisbeegolfiin liittyvää sosiaalista mediaa. Kun kotimaisen kärjen huipulle on jo kiivetty, onkin monella mietinnässä kuinkahan pitkälle vielä päästään ja missä vaiheessa kansainvälisten kisojen kestomenestyjät ovatkin suomalaisia. Potentiaalia on – tämän molemmat ovat jo osoittaneet rakettimaisella nousulla juniorisarjasta miesten avoimen sarjan keulille.

Lauri tuli kolinalla frisbeegolfskeneen. Hänessä on nuoruuden voimaa ja Pauli Mäkipetäjän (McBeth)  rauhallisuutta. Siitä on Lauri veistetty. Ja Oskari Vikström – Suomen mestari, huh! Jos nykyään harva asia hämmästyttää lajin parissa, on yksi niistä Oskarin draivi ja loppumaton innokkuus kehittyä ja kilpailla. Mahtava maailmanmestaruustiimikaveri! kertoo Hirsi.

Nuorilla pelaajilla on tavallaan aivan erityinen rooli huippu-urheilijana, tulevaisuuden toivona ja esikuvana. Moni miettii kuinka hyvin nuoruuden lahjakkuus ja aikainen menestys uralla kantavat vuosiksi eteenpäin? Miten säilyttää nälkä, innostus ja motivaatio? Joskus nuoriin lupauksiin kohdistuvien odotusten odotetaan lunastuvan jopa liian aikaisin ja turhan hanakasti – nämä odotukset tulevat useammin aikuisilta. Nuorempia kun tavallisemmin kiinnostaa mitä on meneillään juuri nyt. (Mutta tästä aiheesta lisää tuonnempana.)

Vasta-alkajille, lapsille ja samaa ikäryhmää edustaville pelaajille on voimauttavaa huomata, että lajissa voi nousta erittäin korkealle tasolle ja hyvinkin nuorena, jos asenne ja taitotaso riittävät. On varsin merkittävää, että frisbeegolfissa on paikallisia edustuskelpoisia esikuvia. Mikä ihmettelyn aihe voikaan olla lajin juuri löytäneelle alakoululaiselle, että frisbeegolfin Suomen mestari on ollut tässä samassa koulussa ihan vasta tai pelaa tällä samalla kotiradalla! Hänelle voi jutella! Hän on vieläpä mukava ja kannustava tyyppi! Tämä on ollut tärkeä näkökulma myös Team Powergripin edustuspelaajien valinnassa.

Monesti nuorilta pelaajilta saattaa puuttua kokemusta tai kypsyyttä, joita vuosia kisoissa marinoiduilta konkareilta löytyy, mutta Team Powergripin nuorten pelaajien kaarti on hyvä esimerkki siitä, että kyllä nuorempienkin pääkoppa kestää. Seuraavassa blogikirjoituksessa Hirsi kommentoi tiimin “marinoituneempaa” kaartia. 

PG

Seuraa meitä