Eveliina European Openissa 2023.

Team Innovan ja Powergripin frisbeegolfammattilainen Eveliina Salonen teki keväällä 2023 kolmen kuukauden kiertueen Yhdysvalloissa. (Katso Eveliinan ja Hennan kuulumiset ennen kauden alkamista blogissamme.)

– Miltä kauden 2023 ensimmäinen USA-reissu tuntui?

Eveliina: Reissu oli siis noin 3kk ja kisoja oli DGPT Allstarsin lisäksi 7kpl. Olin Allstars-tapahtumassa ensimmäistä kertaa ja se toimi hyvin lämmittelynä tulevaan kauteen. Tapahtuma oli hauska ja mukava tapa nähdä jenkkikavereita offseasonin jälkeen.

– Onko pelaaminen sujunut odottamallasi tavalla?

Eveliina: Valitettavasti kilpailuissa Jenkeissä sama kaava jatkui kun viime vuonna, isoja ongelmia puttigreenillä ja heittäminen toimii hyvin ja vaivattomasti. Muutamaan kisaan pystyin taistelemaan top 10 -sijoituksen, mutta kilpaileminen oli erittäin haasteellista vielä putin kanssa. Muuten reissussa oli hauskaa, toki pitkä aika siellä kierrellä ja puttiongelmat saattoi lannistaa mieltä välillä, mutta kyllä nää reissut on aina yhtä mahtavia ja ikimuistoisia. Onneksi PCS Openissa Norjassa ja nyt viime viikolla European Openissa puttaaminen on tuntunut paljon paremmalta.

– Mitä olet tehnyt Suomessa ollessasi?

Eveliina: Ennen EO:ta oli pieni “kesäloma” sillä urheilijaviisumi ei tullutkaan ajoissa ja näinollen palasin kisoihin vasta PCS Open Norjassa. Koen, että tää tauko teki itelle erittäin hyvää! Oon päässyt nauttimaan kunnolla Suomen kesästä, viettänyt paljon aikaa perheen ja ystävien kanssa, pelannut paljon eri lajeja, mutta myös etenkin paljon fribaa.

– Mitkä fiilikset sinulle jäi European Openista?

Eveliina: Tapahtumahan on aivan mahtava ja EO on suosikkikisani. Tulos ei ollut sitä mitä lähdin hakemaan, mutta ainakin opin lisää siitä milloin kannattaa hyökätä ja milloin ei!

– Kuinka kautesi jatkuu tästä?

Eveliina: Kauden neljä tärkeintä kisaa eli EO, SM, EM ja MM-kisat Jenkeissä ovat peräkkäin. Odotan arvokisoja innolla ja jännityksellä! Tavoitteena näihin kilpaluihin on aina tietenkin voitto, mutta koitetaan ensin saada puttia koriin ilman suurempia katastrofeja ja sit katsotaan mihin se riittää, mutta täysiä lähetään pelaamaan.

Kiitos haastattelusta! Onko sinulla terveisiä faneille?

Eveliina: Kiitos kaikille tsempeistä ja tuesta! Nähdään radoilla!